Jak vybrat ten správný gril

Porozhlížíte se po novém grilu? Máme zde pro vás několik doporučení.

Slunečné a teplé počasí je konečně tady a pokud ještě hledáte nový gril a jeho vybavení, může být obtížné vědět, jak zvolit gril, už jen z důvodu, že je na výběr více možností než jen gril na uhlí a plyn.
Nebojte se - provedli jsme výzkum a sepsali z něj pro vás tento článek, takže vy už nemusíte. Ať už vaříte hamburgery pro dva nebo děláte grilovačku pro celou rodinu, máme pro vás vše.

Pojďme se podívat na nejlepší typy grilů:

Grily na dřevěné uhlí

Ideální pro: lidi, kteří nechtějí utrácet spoustu peněz za grilování, milují chuť uhlí a vaří pro menší skupinky lidí

Gril na dřevěné uhlí je prostě klasika! Grily na dřevěné uhlí jsou přenosné, snadno použitelné a dokáží vykouzlit kouřovou chuť, kterou je těžké porazit.
Ohřívají se pomaleji než plynové nebo elektrické grily, ale mohou se také mnohem více zahřát. Samozřejmě nemají ani knoflíky pro regulaci teploty, tím pádem budete muset umět uspořádat uhlí tak, aby vytvářely nepřímé a přímé tepelné varné zóny.
Práce s grilem na dřevěné uhlí je trochu náročnější a i špinavější než třeba používání plynového grilu (brikety se promění v popel, který je potřeba po každém použití (ideálně) vyčistit), ale ta chuť stojí za námahu navíc.
Nejlepší výsledky získáte v našem průvodci různými druhy dřevěného uhlí.

Doporučujeme gril Activa Angular, na kterém můžete vytvořit dobroty až pro 12 lídí, má velikou odkládací plochu, navíc i zabudovaný teploměr je výhodou.

.

Výhody grilu na dřevěné uhlí:

  • Úžasná kouřová chuť
  • Snadné použití
  • Relativně přenosný


Nevýhody grilu na dřevěné uhlí:

  • Méně přesná regulace teploty
  • Zahřívání trvá déle
  • Těžší čištění

Plynové grily

Ideální pro: lidi, kteří chtějí více místa na grilovacích roštech a navíc se snadno používájí

Plynové grily jsou nejběžnější zahradní grily. Plynové grily se rozehřejí, snadno se obsluhují a vyžadují méně námahy pro čištění než jiné typy grilu.
Bohužel nebudete mít stejnou kouřovou chuť, jaké by jste dosáhli při vaření na dřevěném uhlí, ale stále se dá na plynovém grilu ugrliovat všechny druhy skvěle chutnajících jídel, včetně chutných grilovaných příloh.
Plynové grily se prodávají v široké škále velikostí. Mají tendenci být nejdražší možností, takže buďte připraveni na dlouhodobější investici. Při správné údržbě a péči o gril vydrží váš plynový gril po celá léta.
Většina plynových grilů je navržena pro provoz na propan a podle potřeby budete muset nádrže doplňovat a vyměňovat.
Doporučujem gril G21 California BBQ Premium line, protože je dostatečně velký snadno se používá. Navíc má skvělé funkce, jako je odkládací stolek, který pojme veškeré vaše oblíbené grilovací příslušenství.
Vestavěný teploměr je také příjemnou výhodou.

Výhody plynových grilů:

  • Jednoduché použití
  • Snadné čištění
  • Rychle se zahřívá
  • Četné možnosti velikosti


Nevýhody plynových grilů:

  • Může být dražší
  • Dodává méně kouřovou chuť
  • Potřebuje péči o propanovou nádrž

Elektrické grily

Ideální pro: kohokoliv, kdo žije v bytě, kde není povoleno grilování na plyn nebo uhlí, nebo kdo nemá velký venkovní prostor.

Pokud si nikdy nechcete dělat starosti s nedostatkem propanu nebo úklidem popela z dřevěného uhlí, vyzkoušejte venkovní elektrický gril.
Použití elektrického grilu je jednoduché, stačí jej zapojit do zásuvky a začít vařit. Jelikož jsou elektrické grily standardně menších rozměrů, tak se perfektně hodí na balkon.

Možnost jako grilu BRAVO Kontaktní gril B-4244 - nerez je kompaktní, ale přesto dokáže vykouzlit skvěle chutnající jídlo. Veliký záběr nastavení teploty je přínosná funkce, kterou dokážete zregulovat propečenost vašeho jídla.

Výhody elektrického grilu:

  • Kompaktní
  • Bezpečné pro malé prostory
  • Snadné použití a čištění

Nevýhody elektrického grilu:

  • Může to být drahé
  • Žádná kouřová příchuť

Udírny

Ideální pro: nadšence grilování, kteří touží po výrazné chuti a nevadí jim čekat o něco déle, než si vychutnají finální pochoutku.

Grily na plyn a dřevěné uhlí jsou skvělé pro každodenní grilování, ale nic nepřináší bohatou chuť jako udírna.
Jedná se o tzv. gril s pomalým vařením, udírny vaří pokrmy při nižších teplotách po delší dobu. To že udírny, byly spíše pro profesionály už není několik let pravda, udírny jsou nyní pro domácí nadšence stále běžnější.
Kvůli své velikosti jsou udírny také vhodné pro grilovače, kteří chtějí vařit větší kusy masa najednou.

Activa INOX je praktická mobilní udírna, dodávána v kvalitním ocelovém plechu opatřeným žáruvzdorným lakem. Ideální pro naučení uzení.

Výhody udírny:

  • Hluboce uzená příchuť
  • Velká plocha na vaření

Nevýhody udírny:

  • Dlouhá doba vaření
  • Může se to prodražit

 

 

Kompletní nabídku grilů si můžete prohlídnout zde:

Blog produkty